Rissoles à la princesse
hartige gevulde frituur
Equipment
- flensjespan
- paletmes
- invetkwastje
- lepels
- messen
- sauspannen
- kommen
Ingrediënten
- 250 g kippepoulet
- 3 eetlepel(s) slagroom
- 100 g gesmoord kippevlees
- 300 g bloem
- snufje zout
- 3 eieren
- 21/2 dl melk
- 50 g boter
- 3 eiwitten
- boter
- eiwit
- paneermeel
- frituurvet
Instructies
- Eerst kookt men de kippepoulet hakt deze fijn en vermengt met wat slagroom en flinters kippevlees (gebraiseerd).
- Van bloem zout eieren melk boter en stijfgeslagen eiwitten op de gewone wijze een flensjesbeslag maken hiervan dunne flensjes eenzijdig bakken.
- Elk flensje bedekken met een laagje kipperagoût de randen bevochtigen met wat achtergehouden beslag dichtvouwen en vastplakken paneren à l'anglaise en in hete frituur goudgeel afbakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Varianten:
- Een kalfsragoût met daarin wat kappertjes gebruiken
- Een eierragoût vormen met daarin flinters magere ham en wat cayennepeper.