Rissoles à l'ananas
zoete gevulde fritures
Equipment
- flensjespan
- paletmes
- invetkwastje
- sauspannen
- schotel
- lepels
Ingrediënten
- 300 g bloem
- 3 dl melk
- 75 g suiker
- snufje zout
- 3 eieren
- boter
- 2 dl abrikozenmarmelade
- 1 blik ananas
- eiwit
- paneermeel
- frituurvet
Instructies
- Van gezeefde bloem melk suiker zout en eieren een glad flensjesbeslag maken hiervan op de gewone manier eenzijdig gebakken flensjes maken.
- Van de marmelade en stukjes ananas een dikke pasta maken en hiervan overlangs een dunne laag op elk flensje doen.Dit oprollen halveren en elke helft met een prikker vaststeken.
- De rissoles paneren à l'anglaise en in de hete frituur goudgeel afbakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Varianten:
- Appelmoes en bigarreaux gebruiken i.p.v. abrikozen en ananas
- Een vruchtengelei en stukjes geweekte of verse abrikoos.