Rissoles aux abricots
zoete gevulde fritures pannekoeken
Equipment
- kleine flensjespan
- invetkwastje
- paletmes
- lepels
- kwastjes
Ingrediënten
- 300 g bloem
- 75 g suiker
- 3 eieren
- snufje zout
- ½ l melk
- boter
- abrikozenjam
- eiwit
- paneermeel
- frituurvet
Instructies
- Van gezeefde bloem suiker zout eieren en melk op de gewone wijze flensjesbeslag maken hiervan flensjes bakken (aan één zijde) gedeelte beslag achterhouden.
- De gebakken flensjes middenop met een lepel abrikozenjam garneren de randen van wat achtergehouden beslag voorzien de flensjes dubbelvouwen en
- paneren. Nu de rissoles paneren à l'anglaise en in de frituur mooi bruin af bakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Varianten
- Andere tamelijk stevige jams gebruiken
- i.p.v. jams compote marmelade of ingedikte vruchten.