Rode kool-gehaktrolletjes in bier

Haarscherpe afbeelding van rodekoolrolletjes gevuld met gekruid gehakt, gestoofd in een rijke biersaus. Glanzend diep paars van kleur, geserveerd in een keramische ovenschaal met saus eromheen, afgewerkt met verse peterselie op een rustieke houten tafel.

Rode kool-gehaktrolletjes in bier

Op zoek naar een stevige en smaakvolle maaltijd voor koude dagen? Dit authentieke rode kool-gehaktrolletjes recept is een klassieker. De sappige gehaktrolletjes met rode kool worden zachtjes gestoofd in donker bier, wat zorgt voor een rijke en hartige smaak. Dit hollands stoofgerecht is de perfecte winterse maaltijd om je van binnenuit op te warmen.
Porties: 2
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
kostprijs per persoon € 2,50 (indicatie)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 25 g boter
  • 2 dl donker bier
  • 250 g gehakt
  • ½ dl melk
  • 1 sneetje ontbijtkoek
  • peper
  • 6 rode koolbladeren
  • 1 theelepel tijm
  • ½ ui
  • zout

Instructies

  • Snijd de harde nerven uit de rode koolbladeren.
  • Leg de bladeren in een vergiet, schenk er kokend water over en laat ze goed uitlekken.
  • Verkruimel de ontbijtkoek en week de kruimels in de melk.
  • Doe het gehakt in een kom en rasp de ui erboven.
  • Voeg de tijm, de ontbijtkoek met het vocht en zout en peper naar smaak toe en vermeng alles goed.
  • Spreid de koolbladeren uit en schep het gehaktmengsel erop.
  • Vouw de zijkanten van de kool over de vulling en rol de bladeren stevig op.
  • Smelt de boter in een hapjespan.
  • Wentel de rode koolrolletjes erdoor en leg ze met de sluitkant naar beneden naast elkaar in de boter.
  • Schenk het bier erbij en stoof de rodekool rolletjes met het deksel schuin op de pan in 15-20 minuten zachtjes gaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip

Dit hartige stoofpot met gehakt is heerlijk met traditionele bijgerechten zoals hartige griesmeelpunten en een frisse salade van ijsbergsla. De maaltijd is compleet en vullend.
 

Wijnadvies

Bij de rijke smaak van dit gerecht past een stevige, soepele rode wijn, zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon. De smaken van het gerecht worden ook perfect aangevuld door het donkere bier dat in de bereiding is gebruikt.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 18 g | Vet: 22 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Nederland