Rode koolsoep

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 grote uien
  • 30 gr vetstof
  • ½ kleine rode kool
  • ½ kg aardappels
  • peper
  • zout
  • 1 mespuntje kummel gedroogde
  • 2 liter water
  • 2 appels
  • 1 eetlepel azijn

Instructies

  • Pel, was en snijd de uien in stukken.
  • Verhit de vetstof en fruit daarin de uien.
  • Reinig de rode kool, was ze en snijd in stukken.
  • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in stukken.
  • Vermeng de rode kool en de aardappelen met de uien.
  • Voeg peper, zout en de kummel toe.
  • Voeg dan het water erbij en laat koken tot alles gaar is, ± 1 uur.
  • Voeg er na ± 45 minuten de geschilde en fijngesneden appel aan toe.
  • Voeg er ook de azijn aan toe ,voor het behoud van de rode kleur.
  • Pureer of mix de soep als alles gaar is.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst België