Rode pepersoep
Ingrediënten
- 200 gram gesneden snijbonen
 - 2 sjalotjes
 - 1 rode peper
 - 100 gram taugé
 - 70 gram tomatenpuree blik
 - 370 ml witte bonen pot
 - 800 ml kippensoep Blik Unox
 
Instructies
- Kook de snijbonen in weinig water in ± 8 minuten gaar.
 - Pel de sjalotten en snipper ze fijn.
 - Was de peper, halveer hem, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees fijn.
 - Was de taugé en laat uitlekken.
 - Verhit de olie in een soeppan en fruit de sjalot met de tomatenpuree ± 3 minuten.
 - Laat de witte bonen uitlekken en voeg ze met de peper toe.
 - Voeg ook de kip-kerriesoep en de snijbonen toe en breng het geheel aan de kook.
 - Verdeel de taugé over 4 kommen en schep de soep erop.
 
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveeridee:
Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Spreid tortillachips over het bakpapier uit en bestrooi ze met geraspte belegen kaas.
Laat de kaas ± 3 minuten smelten.
Geef deze tortillachips bij de soep.