Rodekoolsalade met ham en croûtons

Rodekoolsalade met ham en croûtons

Porties: 4 personen
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram rodekool

Voor de vinaigrette:

  • 3 cl olijfolie
  • 3 cl arachideolie
  • 3 cl rode wijnazijn
  • peper
  • zout

Voor het garnituur:

  • 2 eetlepels bieslook gesnipperde
  • 1 plak gekookte ham van 6 mm dik
  • 2 sneetjes brood van 1/2 cm
  • boter
  • 2 struikjes witlof á 60 gr

Instructies

  • Maak de koolbladeren schoon, verwijder de dikke nerven en snijd de bladeren in flinter dunne reepjes.
  • Spoel ze onder stromend water af en laat ze uitlekken of dep ze droog.
  • Maak een vinaigrette van de olie, azijn, peper en zout.
  • Snijd de gekookte ham in dobbelsteentjes van ½ cm, blancheer die in kokend water, spoel ze onder stromend water koud en laat ze uitlekken.
  • Snijd ook het brood in dobbelsteentjes van ½ cm, bak de brood- en ham blokjes in boter krokant en houd ze warm.
  • Halveer de struikjes witlof en snijd er fijne reepjes van.
  • Roer de kool juliënne door de vinaigrette en voeg het witlof toe.
  • Verdeel de salade over 4 borden en strooi er de croûtons en de ham over.
  • Kruid met versgemalen peper en strooi de bieslooksnippers over de salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Varkensvlees / Vlees