Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Maak de koolbladeren schoon, verwijder de dikke nerven en snijd de bladeren in flinter dunne reepjes.
Spoel ze onder stromend water af en laat ze uitlekken of dep ze droog.
Maak een vinaigrette van de olie, azijn, peper en zout.
Snijd de gekookte ham in dobbelsteentjes van ½ cm, blancheer die in kokend water, spoel ze onder stromend water koud en laat ze uitlekken.
Snijd ook het brood in dobbelsteentjes van ½ cm, bak de brood- en ham blokjes in boter krokant en houd ze warm.
Halveer de struikjes witlof en snijd er fijne reepjes van.
Roer de kool juliënne door de vinaigrette en voeg het witlof toe.
Verdeel de salade over 4 borden en strooi er de croûtons en de ham over.
Kruid met versgemalen peper en strooi de bieslooksnippers over de salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Vind ik leuk:
Vind-ik-leuk Aan het laden...
Gerelateerd
Receptenplein.nl
Home / Rodekoolsalade met ham en croûtons