Rodekoolsalade met venkel

Rodekoolsalade met venkel

Porties: 4 personen
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 sinaasappels
  • 1 eetlepel(s) citroensap
  • 4 eetlepel(s) olie
  • zout
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel basilicum
  • ¼ rodekool 200 gr
  • 1 kleine venkelknol
  • 1 appels

Instructies

  • Pers 1 sinaasappel uit.
  • Roer in een kom het sinaasappelsap, het citroensap, de olie, zout, de cayennepeper en de basilicum tot een sausje.
  • Was de kool en snijd hem zeer fijn.
  • Doe de kool in een vergiet, schenk er 1/2 liter kokend water erover en laat uitlekken.
  • Verwijder de stengels en de stronk van de venkel en snijd hem in dunne reepjes.
  • Schil de andere sinaasappel, verwijder de witte velletjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  • Schep de kool, de venkel, de sinaasappelblokjes en de appelstukjes door het sausje en meng alles voorzichtig, maar goed door elkaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Groenten / Salade
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch