Rodekoolschotel met Appel en Rookworst

Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 1 friszure appel
  • 1 rookworst 250 g
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 500 g panklare rode kool
  • ½ zakje hacheekruiden
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • Versgemalen peper

Instructies

  • Pel de ui en snipper hem fijn.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
  • Snijd de rookworst in plakjes.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een wok.
  • Bak de ui ongeveer 2 minuten in de wok.
  • Voeg de appel toe en roerbak het geheel.
  • Voeg de resterende olie toe en roerbak de rode kool op middelhoog vuur gedurende ongeveer 3 minuten.
  • Roer de hacheekruiden en de witte wijnazijn erdoor.
  • Bak de rode kool nog ongeveer 2 minuten op niet te hoog vuur, terwijl je regelmatig omschept.
  • Voeg de plakjes worst toe en laat ze ongeveer 1 minuut meewarmen.
  • Breng het gerecht op smaak met versgemalen peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze schotel gaat goed samen met een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir. De fruitige tonen van de wijn complementeren de zoetheid van de appel en contrasteren mooi met de hartige smaak van de rookworst.

Voedingswaarden

Calories: 370 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 12 g | Vet: 25 g | Zout: 2 mg | Sugar: 11 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij