Roerbakgroente met noedels

Roerbakgroente met Noedels en Miso-Chilisaus

Roerbakgroente met noedels

Makkelijk noedel gerecht vol groenten. Extra lekker door het roerbaksausje met miso en zoete chilisaus.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de roerbak:

  • 1 blok mie noodles ±90-100 gr
  • 1 flinke rode ui in partjes
  • 1 kleine prei in ringen
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 250 gr kastanje champignons in partjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 stukje verse gember geraspt
  • 1 Spaans pepertje naar smaak
  • olijfolie

*) of je koopt een zak kant en klaar gesneden roerbakgroente

Voor het roerbaksausje:

  • 1-1½ eetlepels miso
  • 1 eetlepel Kikkoman sojasaus
  • 2 eetlepel zoete chilisaus
  • 2 eetlepels heet water
  • schepje maïzena

Voor het emping dipsausje:

  • 1 zak emping
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel miso
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • ½ bolletje stemgeber fijngehakt

Voor de garnering:

  • verse koriander
  • lente-ui ringetjes
  • gehakte pinda's
  • sambal brandal naar keuze

Instructies

Voor het emping dipsausje:

  • Roer alle ingrediënten door elkaar en zet opzij.

Voor de roerbak:

  • Roer alle ingrediënten voor het roerbaksausje door elkaar.
  • Leg de mie noodles in kokend water en laat volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking wellen.
  • Giet af en spoel met koud water.
  • Terwijl de noodles wellen verhit je wat olie in een pan en fruit de uien aan.
  • Voeg de prei en paprika toe, pers de knofllok erbij, rasp wat verse gember in de pan, voeg naar smaak Spaanse peper toe en schep 2 lepels van het sausje bij de groenten.
  • Roerbak tot het lekker begint te ruiken en voeg dan de champignons en het restant van de saus toe.
  • Laat de champignons slinken en het sausje indikken.
  • Als de groenten goed zijn schep je de mie noodles erdoor, schep in de kommen en garneer met lente-ui, koriander en wat gehakte pinda's.
  • Serveer samen met de emping en het sausje.

Notities / Tips / Wijnadvies

Voor de liefhebber zet je er nog een potje sambal bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------