Roerbakschotel met tilapia en rijst

Roerbakschotel met reepjes tilapia, kleurrijke wokgroenten en een glanzende saus van Worcestershire en gembersiroop, geserveerd met witte rijst op een wit bord, geplaatst op een donker rustieke houten tafel in zacht natuurlijk licht.

Roerbakschotel met tilapia en rijst

Een snelle en gezonde roerbakschotel met tilapia, verse groenten en een vleugje gember.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g rijst
  • 500 g tilapiafilet 2 schaaltjes à ca. 250 g
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 400 g wokgroenten
  • 3 eetlepels worcestershiresaus
  • 4 eetlepels gembersiroop

Instructies

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Snijd de tilapiafilet in reepjes.
  • Pel en snipper de uien en knoflook fijn.
  • Fruit de ui en knoflook 1 minuut in 3 eetlepels olijfolie in een wok.
  • Voeg de tilapiareepjes toe en bak ze 3 minuten mee.
  • Haal de tilapia uit de pan en houd deze warm onder aluminiumfolie.
  • Voeg de wokgroenten toe aan de resterende olie en bak 3 minuten mee.
  • Roer de worcestershiresaus en gembersiroop door de groenten en laat nog 2 minuten meewarmen.
  • Voeg de tilapia weer toe aan de groenten en meng alles goed door elkaar.
  • Serveer de roerbakschotel met de rijst.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Strooi sesamzaadjes of verse koriander over de schotel voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc of Pinot Grigio past perfect bij de lichte en smaakvolle tilapia en groenten.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 25 g | Vet: 8 g | Zout: 1 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rijst / Roerbakken / Wokken / Vis
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden