Roerbakschotel met tilapia en rijst
Een snelle en gezonde roerbakschotel met tilapia, verse groenten en een vleugje gember.
Equipment
- kookpan
Ingrediënten
- 300 g rijst
- 500 g tilapiafilet 2 schaaltjes à ca. 250 g
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 5 eetlepels olijfolie
- 400 g wokgroenten
- 3 eetlepels worcestershiresaus
- 4 eetlepels gembersiroop
Instructies
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
- Snijd de tilapiafilet in reepjes.
- Pel en snipper de uien en knoflook fijn.
- Fruit de ui en knoflook 1 minuut in 3 eetlepels olijfolie in een wok.
- Voeg de tilapiareepjes toe en bak ze 3 minuten mee.
- Haal de tilapia uit de pan en houd deze warm onder aluminiumfolie.
- Voeg de wokgroenten toe aan de resterende olie en bak 3 minuten mee.
- Roer de worcestershiresaus en gembersiroop door de groenten en laat nog 2 minuten meewarmen.
- Voeg de tilapia weer toe aan de groenten en meng alles goed door elkaar.
- Serveer de roerbakschotel met de rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Strooi sesamzaadjes of verse koriander over de schotel voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc of Pinot Grigio past perfect bij de lichte en smaakvolle tilapia en groenten.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 25 g | Vet: 8 g | Zout: 1 g | Sugar: 5 g