Roergebakken bonen met kruidige dressing
Als ik eters krijg en er iets heel lekkers op tafel moet komen, maak ik heel vaak dit recept.
Je kunt er met 4-6 personen van eten. Heel raar maar het recept in de Tip geeft aan 2 personen!!! Echt een aanrader....
Equipment
Ingrediënten
- 150 gram sperziebonen
- 150 gram sugarsnaps
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 1 theelepel zout
- 150 gram doperwten diepvries
- 1 blik flageoletten 400 gr, uitgelekt
- 3 stuks lenteuitjes in ringetjes
- 5 eetlepel(s) olijfolie
- 1,5 eetlepel(s) sherry-azijn of witte-wijnazijn
- 3 eetlepel(s) fijngesneden bonenkruid of uit potje
- 2 eetlepel(s) Parmezaanse kaas vers geraspte
- zout
- versgemalen peper
Instructies
- In ruim kokend water met zout na elkaar sperziebonen in ca. 7 minuten en sugarsnaps in ca. 4 minuten beetgaar koken. Groenten afspoelen onder koud stromend water en laten uitlekken.
- In wok olie verhitten en sperziebonen, sugarsnaps en doperwten ca. 4 minuten roerbakken.
- Flageoletten en lente-uitjes ca. 2 minuten meebakken.
- Bonenschotel in schaal scheppen.
- In steelpan olie met azijn al kloppend verwarmen, maar niet laten koken.
- Van vuur af bonenkruid en kaas erdoor roeren.
- Dressing op smaak brengen met zout en peper.
- Dressing over bonen sprenkelen.
- Garneren met takjes bonenkruid.
- Het gerecht kan zowel warm als lauw gegeten worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Het gerecht kan zowel warm als lauw gegeten worden.
Bronvermelding
Tip Culinair juni 1998 blz. 28
Tip Culinair juni 1998 blz. 28