Roergebakken bonen met kruidige dressing

Roergebakken bonen met kruidige dressing

Roergebakken bonen met kruidige dressing

Als ik eters krijg en er iets heel lekkers op tafel moet komen, maak ik heel vaak dit recept. Je kunt er met 4-6 personen van eten. Heel raar maar het recept in de Tip geeft aan 2 personen!!! Echt een aanrader....
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 150 gram sperziebonen
  • 150 gram sugarsnaps
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 150 gram doperwten diepvries
  • 1 blik flageoletten 400 gr, uitgelekt
  • 3 stuks lenteuitjes in ringetjes
  • 5 eetlepel(s) olijfolie
  • 1,5 eetlepel(s) sherry-azijn of witte-wijnazijn
  • 3 eetlepel(s) fijngesneden bonenkruid of uit potje
  • 2 eetlepel(s) Parmezaanse kaas vers geraspte
  • zout
  • versgemalen peper

Instructies

  • In ruim kokend water met zout na elkaar sperziebonen in ca. 7 minuten en sugarsnaps in ca. 4 minuten beetgaar koken. Groenten afspoelen onder koud stromend water en laten uitlekken.
  • In wok olie verhitten en sperziebonen, sugarsnaps en doperwten ca. 4 minuten roerbakken.
  • Flageoletten en lente-uitjes ca. 2 minuten meebakken.
  • Bonenschotel in schaal scheppen.
  • In steelpan olie met azijn al kloppend verwarmen, maar niet laten koken.
  • Van vuur af bonenkruid en kaas erdoor roeren.
  • Dressing op smaak brengen met zout en peper.
  • Dressing over bonen sprenkelen.
  • Garneren met takjes bonenkruid.
  • Het gerecht kan zowel warm als lauw gegeten worden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Het gerecht kan zowel warm als lauw gegeten worden.
Bronvermelding
Tip Culinair juni 1998 blz. 28
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch