Roergebakken paksoi met varkensvleesreepjes

Roergebakken paksoi met varkensvleesreepjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 groen pepertje
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 struik paksoi
  • 3 bosuitjes
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 400 gram varkensvleesreepjes
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel medium dry sherry
  • 1 dl kippenbouillon van tablet
  • peper zout
  • 2 eetlepels geroosterd sesamzaad Zonnatura

Instructies

  • Maak het pepertje schoon, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  • Pel en snipper de ui en de knoflook.
  • Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes.
  • Maak de paksoi schoon en snijd de groente in repen van 1 cm.
  • Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in stukjes van 3 cm.
  • Verhit de olie in een ruime braadpan of wok en bak het pepertje met de ui en de knoflook al omscheppend 3 minuten.
  • Voeg de paprika toe en bak alles al omscheppend 5 minuten mee.
  • Schep het vlees met het gemberpoeder en peper naar smaak erdoor en bak het al omscheppend 3 minuten mee.
  • Voeg de paksoi toe en bak alles al omscheppend op hoog vuur 2 minuten.
  • Voeg de sojasaus, de Cherry, de bouillon en naar smaak peper en zout toe en warm alles goed door.
  • Garneer met de sesamzaadjes.
  • Lekker met witte rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Roerbakken / Wokken / Varkensvlees