Roergebakken Witlof met Eiermimosa
Ingrediënten
- 2 eieren
- 4 struikjes witlof
- 15 g verse peterselie
- 2 eetlepels boter
- Nootmuskaat naar smaak
- 1 theelepel poedersuiker
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Kook de eieren in 8 minuten hard.
- Spoel ze daarna af onder koud stromend water, pel ze en halveer ze.
- Snijd het eiwit fijn en verkruimel de dooiers met een vork (dit is de 'mimosa').
- Was de witlof, verwijder de onderkant en de bittere, harde kern.
- Halveer de witlof in de lengte en snijd deze in reepjes.
- Pluk de steeltjes van de peterselie en dep de blaadjes goed droog.
- Verhit 1 eetlepel boter in een steelpan en bak de peterselie in ongeveer 30 seconden knapperig.
- Meng de peterselie met boter en ei door elkaar en breng op smaak met zout, peper en versgemalen nootmuskaat.
- Verhit de rest van de boter in een wok of hapjespan en roerbak de witlofreepjes ongeveer 3 minuten.
- Bestrooi ze met poedersuiker en roerbak nog 1 minuut.
- Schep de witlof in een schaal en verdeel de eiermimosa erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Bij dit gerecht past een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc. Deze wijnen hebben voldoende frisheid en een lichte body die goed samengaan met de delicate smaken van witlof en eiermimosa.Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 4 g | Vet: 12 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 1 g