Rog met Emmenthaler en "Beurre Noir"

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 800 gr voorgekookte aardappeltjes C lavita
  • 4 eetlepels olie
  • 2 eetlepels fijngesneden peterselie
  • Schil van 1 citroen in ragfijne reepjes
  • 1 spitskool in vieren gesneden
  • 4 rogvleugels zonder vel
  • Zout
  • 6 eetlepels witte wijnazijn
  • 120 gr geraspte Emmenthaler
  • 120 gr boter

Instructies

  • Bak de voorgekookte aardappeltjes in 4 eetlepels olie gedurende 10 minuten.
  • Voeg fijngesneden peterselie en de schil van 1 citroen in ragfijne reepjes toe.
  • Meng goed.
  • Kook de in vieren gesneden spitskool in 5 minuten beetgaar.
  • Laat de rogvleugels zonder vel in water met zout en 6 eetlepels witte wijnazijn gedurende 10
  • minuten tegen de kook aan garen.
  • Laat de vis uitlekken en strooi 120 gr geraspte Emmenthaler erover.
  • Laat 120 gr boter bruinen zonder te verbranden.
  • Schenk de bruine boter over de rogvleugels.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de rog met spitskool en de gebakken aardappeltjes.
Geniet van dit heerlijke gerecht met rog, Emmenthaler en "beurre noir"!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kaas
Feestdagen etc Kerst