Rog met Emmenthaler en "Beurre Noir"
Ingrediënten
- 800 gr voorgekookte aardappeltjes C lavita
- 4 eetlepels olie
- 2 eetlepels fijngesneden peterselie
- Schil van 1 citroen in ragfijne reepjes
- 1 spitskool in vieren gesneden
- 4 rogvleugels zonder vel
- Zout
- 6 eetlepels witte wijnazijn
- 120 gr geraspte Emmenthaler
- 120 gr boter
Instructies
- Bak de voorgekookte aardappeltjes in 4 eetlepels olie gedurende 10 minuten.
- Voeg fijngesneden peterselie en de schil van 1 citroen in ragfijne reepjes toe.
- Meng goed.
- Kook de in vieren gesneden spitskool in 5 minuten beetgaar.
- Laat de rogvleugels zonder vel in water met zout en 6 eetlepels witte wijnazijn gedurende 10
- minuten tegen de kook aan garen.
- Laat de vis uitlekken en strooi 120 gr geraspte Emmenthaler erover.
- Laat 120 gr boter bruinen zonder te verbranden.
- Schenk de bruine boter over de rogvleugels.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de rog met spitskool en de gebakken aardappeltjes.
Geniet van dit heerlijke gerecht met rog, Emmenthaler en "beurre noir"!
Geniet van dit heerlijke gerecht met rog, Emmenthaler en "beurre noir"!