Rolbiscuit met Chocomousse

Rolbiscuit met Chocomousse

Rolbiscuit met Chocomousse

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

voor de biscuit:

  • 4 eieren
  • 120 g suiker
  • 60 g patisseriebloem
  • 40 g maïszetmeel
  • 20 g cacaopoeder
  • 40 g gesmolten boter

voor de chocolademousse:

  • 850 g room
  • 85 g melk
  • 110 g suiker
  • 225 g pure chocolade
  • 9 g gelatine 24h geweekt

voor de afwerking:

  • gesmolten chocolade
  • verse muntblaadjes
  • rood fruit

Instructies

Maak de chocolademousse 1 dag van tevoren:

  • Verwarm de room met de melk en suiker op een zacht vuur tot 60°C.
  • Giet het warme mengsel op de chocolade en klop los.
  • Knijp de gelatine uit en voeg toe.
  • Blender de mousse kort, giet in een koude kom en dek af met plasticfolie.
  • Zet 24 uur in de koelkast.

Bereiden:

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Klop de eieren met de suiker op een zacht vuur los tot een temperatuur van 45°C.
  • Haal van het vuur en klop nog 3 minuten koud in de keukenrobot.
  • Zeef de bloem en het maïszetmeel, meng het cacaopoeder eronder en spatel door het beslag.
  • Roer er de gesmolten boter door en giet het beslag op een bakplaat met anti-aanbakmat. Strijk het beslag uit in een dunne laag.
  • Bak de biscuit 4 minuten af in de oven.
  • Haal de biscuit uit de oven, dek af met een anti-aanbakmat, zet er een tweede bakplaat op, draai om en verwijder de warme bakplaat.
  • Laat de biscuit afkoelen.

Werk af:

  • Verwijder het anti-aanbakmatje van de biscuit, leg er een vel bakpapier op en draai om met behulp van een tweede bakplaat.
  • Klop de mousse luchtig in de keukenrobot en smeer een dun laagje uit over de biscuit.
  • Snijd de randen bij en rol op.
  • Verwijder het papier en strijk de rol in met een laagje chocolademousse.
  • Doe gesmolten chocolade in een spuitzak en decoreer de biscuit.
  • Werk af met geschaafde chocolade en enkele dotjes chocolademousse.

Serveren:

  • Serveer met verse muntblaadjes, gemengd rood fruit en poedersuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak
Land van herkomst België