Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
voor de biscuit:
- 4 eieren
- 120 g suiker
- 60 g patisseriebloem
- 40 g maïszetmeel
- 20 g cacaopoeder
- 40 g gesmolten boter
voor de chocolademousse:
- 850 g room
- 85 g melk
- 110 g suiker
- 225 g pure chocolade
- 9 g gelatine 24h geweekt
voor de afwerking:
- gesmolten chocolade
- verse muntblaadjes
- rood fruit
Instructies
Maak de chocolademousse 1 dag van tevoren:
- Verwarm de room met de melk en suiker op een zacht vuur tot 60°C.
- Giet het warme mengsel op de chocolade en klop los.
- Knijp de gelatine uit en voeg toe.
- Blender de mousse kort, giet in een koude kom en dek af met plasticfolie.
- Zet 24 uur in de koelkast.
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Klop de eieren met de suiker op een zacht vuur los tot een temperatuur van 45°C.
- Haal van het vuur en klop nog 3 minuten koud in de keukenrobot.
- Zeef de bloem en het maïszetmeel, meng het cacaopoeder eronder en spatel door het beslag.
- Roer er de gesmolten boter door en giet het beslag op een bakplaat met anti-aanbakmat. Strijk het beslag uit in een dunne laag.
- Bak de biscuit 4 minuten af in de oven.
- Haal de biscuit uit de oven, dek af met een anti-aanbakmat, zet er een tweede bakplaat op, draai om en verwijder de warme bakplaat.
- Laat de biscuit afkoelen.
Werk af:
- Verwijder het anti-aanbakmatje van de biscuit, leg er een vel bakpapier op en draai om met behulp van een tweede bakplaat.
- Klop de mousse luchtig in de keukenrobot en smeer een dun laagje uit over de biscuit.
- Snijd de randen bij en rol op.
- Verwijder het papier en strijk de rol in met een laagje chocolademousse.
- Doe gesmolten chocolade in een spuitzak en decoreer de biscuit.
- Werk af met geschaafde chocolade en enkele dotjes chocolademousse.
Serveren:
- Serveer met verse muntblaadjes, gemengd rood fruit en poedersuiker.
