Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 1 kilo kruimige aardappels
- 600 g broccoli
- 1 ui
- Zout naar smaak
- 300 g belegen kaas
- 25 g boter of margarine
- 1 eetlepel grove mosterd
Instructies
- Schil en was de aardappels.
- Was de broccoli en verdeel deze in roosjes.
- Schil en snipper de ui.
- Kook de aardappels en ui in een pan met ongeveer 3 1/2 dl water en wat zout gedurende ongeveer 10 minuten.
- Voeg de plakjes broccolistelen toe en kook nog eens 5 minuten mee.
- Voeg vervolgens de broccoliroosjes toe en kook alles nog eens 10 minuten tot alles gaar is.
- Snijd ondertussen de korsten van de kaas en snijd de kaas in kleine blokjes.
- Giet het aardappel-ui-broccoli mengsel af boven een kom en pureer alles met een aardappelstamper.
- Voeg de boter en mosterd toe en meng goed.
- Voeg indien nodig wat kookvocht toe om een smeuïge stamppot te krijgen.
- Schep de kaasblokjes door de stamppot tot ze gesmolten zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voedingswaarden
Calories: 375 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 20 g | Vet: 16 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 4 g