Romig Kaas Gehaktbrood uit de Oven

Goudbruin gehaktbrood met gesmolten kaasblokjes, ui en paprika, in plakken geserveerd met salade op een rustiek bord.

Romig Kaas Gehaktbrood uit de Oven

Een smeuïg gehaktbrood met smeltende kaas, verse groenten en Provençaalse kruiden. Perfect voor een gezellig diner met familie of vrienden.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 5 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 200 g belegen kaas in blokjes
  • 600 g gehakt half-om-half
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 paprika gesnipperd
  • 2 eieren
  • 6 eetlepels paneermeel
  • 1 theelepel zout
  • 3 theelepels Provençaalse kruiden
  • 4 eetlepels olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Snijd de kaas in kleine blokjes.
  • Snipper de ui en paprika fijn.
  • Breek de eieren in een kom.
  • Voeg het gehakt, kaas, ui, paprika, eieren, paneermeel, zout en 2 theelepels Provençaalse kruiden toe.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Vorm van het gehaktmengsel een brood.
  • Vet een cakevorm in en leg het gehaktbrood erin.
  • Strooi de resterende theelepel Provençaalse kruiden over het gehaktbrood.
  • Giet de olijfolie over het gehaktbrood.
  • Bak het gehaktbrood 15 minuten in de voorverwarmde oven op 225°C.
  • Verlaag de oventemperatuur naar 175°C en bak het gehaktbrood nog ca.
  • 50 minuten gaar.
  • Snijd het gehaktbrood in plakken.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met gekookte aardappelen en groene kool met spekjes. Lekker met een salade en stokbrood.
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn, zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon.

Voedingswaarden

Calories: 480 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 40 g | Vet: 30 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden