Romig Kaas Gehaktbrood uit de Oven
Een smeuïg gehaktbrood met smeltende kaas, verse groenten en Provençaalse kruiden. Perfect voor een gezellig diner met familie of vrienden.
Ingrediënten
- 200 g belegen kaas in blokjes
- 600 g gehakt half-om-half
- 1 ui gesnipperd
- 1 paprika gesnipperd
- 2 eieren
- 6 eetlepels paneermeel
- 1 theelepel zout
- 3 theelepels Provençaalse kruiden
- 4 eetlepels olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 225°C.
- Snijd de kaas in kleine blokjes.
- Snipper de ui en paprika fijn.
- Breek de eieren in een kom.
- Voeg het gehakt, kaas, ui, paprika, eieren, paneermeel, zout en 2 theelepels Provençaalse kruiden toe.
- Meng alles goed door elkaar.
- Vorm van het gehaktmengsel een brood.
- Vet een cakevorm in en leg het gehaktbrood erin.
- Strooi de resterende theelepel Provençaalse kruiden over het gehaktbrood.
- Giet de olijfolie over het gehaktbrood.
- Bak het gehaktbrood 15 minuten in de voorverwarmde oven op 225°C.
- Verlaag de oventemperatuur naar 175°C en bak het gehaktbrood nog ca.
- 50 minuten gaar.
- Snijd het gehaktbrood in plakken.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met gekookte aardappelen en groene kool met spekjes. Lekker met een salade en stokbrood.
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn, zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon.
Voedingswaarden
Calories: 480 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 40 g | Vet: 30 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 3 g