Romig spinaziepuree met runderreepjes
Een snelle en slanke maaltijd van romige spinaziepuree geserveerd met sappige Provençaalse runderreepjes, perfect voor een doordeweekse avond.
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 zakjes aardappelpuree à la minute 3 zakjes à 58 g
- 200 g Provençaals gekruide runderreepjes
- 3 eetlepels gemalen oude kaas
- 450 g spinazie diepvries
Instructies
- Verhit de olie in een pan.
- Bak de runderreepjes op hoog vuur al omscheppend bruin in ca.
- 2 minuten.
- Zet het vuur lager en bak de reepjes in ca.
- 10 minuten gaar.
- Bereid intussen de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing.
- Verwarm de spinazie volgens de gebruiksaanwijzing in de magnetron.
- Schep de spinazie door de aardappelpuree.
- Verdeel de puree over twee borden en bestrooi met de kaas.
- Serveer de runderreepjes erbij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer eventueel met een takje verse peterselie of bieslook voor extra kleur. Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Beaujolais of een fruitige Merlot past goed bij dit gerecht.
Garneer eventueel met een takje verse peterselie of bieslook voor extra kleur. Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Beaujolais of een fruitige Merlot past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 540 kcal | koolhydraten: 48 g | Protein: 28 g | Vet: 22 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 4 g