Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- blender of staafmixer
Ingrediënten
Instructies
- Kook de aardappelen gaar in de schil en maak intussen de groenten schoon.
- Snipper de ui en snijd de pastinaak in stukken.
- Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de ui.
- Voeg een snufje tijm, de pastinaak en een bodempje water toe en laat het geheel gaar stoven.
- Voeg een scheutje melk toe aan de pastinaak met ui en pureer dit mengsel fijn met een blender of staafmixer.
- Pel de gare aardappelen en pureer ze.
- Roer de pastinaakpuree door de aardappelpuree.
- Breng het geheel op smaak met peper, nootmuskaat en zout.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze romige aardappel-pastinaakpuree als bijgerecht bij stoofgerechten, gegrild vlees of vis. Het past ook goed bij vegetarische maaltijden zoals groentenquiches of gevulde paprika's.
Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 5 g | Vet: 4 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 5 g