Romige Aardappel-Pastinaakpuree

Romige Aardappel-Pastinaakpuree

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • blender of staafmixer

Ingrediënten

  • 2 pastinaken
  • 8 aardappels
  • 2 grote uien
  • Een snufje tijm
  • 1 dl melk
  • Peper
  • Nootmuskaat
  • Zout
  • 1 eetlepel olijfolie

Instructies

  • Kook de aardappelen gaar in de schil en maak intussen de groenten schoon.
  • Snipper de ui en snijd de pastinaak in stukken.
  • Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de ui.
  • Voeg een snufje tijm, de pastinaak en een bodempje water toe en laat het geheel gaar stoven.
  • Voeg een scheutje melk toe aan de pastinaak met ui en pureer dit mengsel fijn met een blender of staafmixer.
  • Pel de gare aardappelen en pureer ze.
  • Roer de pastinaakpuree door de aardappelpuree.
  • Breng het geheel op smaak met peper, nootmuskaat en zout.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze romige aardappel-pastinaakpuree als bijgerecht bij stoofgerechten, gegrild vlees of vis. Het past ook goed bij vegetarische maaltijden zoals groentenquiches of gevulde paprika's.

Voedingswaarden

Calories: 220 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 5 g | Vet: 4 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch