Romige Aardappelgratin en Truffel-gevulde Runderrollade
Equipment
- tulbandvorm
Ingrediënten
Aardappelgratin in Tulband:
Truffelrollade:
- 150 milliliter slagroom
- 100 milliliter runderbouillon
- 2 theelepels truffeltapenade
- 1 runderrollade
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel Worcestershiresaus
- Bakboter
Instructies
- Laat de runderrollade op kamertemperatuur komen en verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Vet de tulbandvorm in met roomboter om ervoor te zorgen dat de gratin gemakkelijk uit de vorm komt.
- Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes (bij voorkeur met een mandoline).
- Bak de spekjes krokant in een droge koekenpan en voeg ze toe aan de aardappelschijfjes.
- Meng in een kom slagroom met geraspte Gruyère kaas, eieren, geperste knoflook, zout en peper.
- Giet dit mengsel over de aardappelschijfjes en spatel alles goed door elkaar met een siliconen spatel.
- Zorg ervoor dat het mengsel gelijkmatig verdeeld is.
- Vul de ingevette tulbandvorm met het aardappelmengsel en giet eventueel achtergebleven mengsel over de schijfjes.
- Bak gedurende 60 minuten in de voorverwarmde oven.
- Bak de runderrollade rondom bruin in een koekenpan met bakboter.
- Plaats de rollade samen met de jus en 2 takjes tijm in een ovenschaal.
- Steek een vleesthermometer in het midden van de rollade en plaats het naast de aardappelgratin in de oven.
- Bak de rollade tot een kerntemperatuur van 60 graden Celsius voor medium gaarheid, dit duurt ongeveer 45 minuten.
- Breng de runderbouillon aan de kook en meng deze met slagroom, mosterd, truffeltapenade en Worcestershiresaus.
- Laat het geheel inkoken tot de saus de gewenste dikte heeft.
- Laat de aardappelgratin 5 minuten afkoelen voordat je de vorm omkeert.
- Garneer met tijm.
- Verwijder het touw van de rollade, snijd het in dunne plakken en serveer met de zelfgemaakte truffelsaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met haricots verts of andere groenten naar keuze.
Geniet van deze heerlijke Aardappelgratin met Truffelrollade als een hartverwarmende maaltijd voor het hele gezin!
Voedingswaarden
Calories: 680 kcal | koolhydraten: 42 g | Protein: 34 g | Vet: 43 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 3 g