Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Hapjespan of wok
Ingrediënten
- 2 uien
- 1 courgette
- 300 gram gerookte spekblokjes
- 900 gram panklare aardappelblokjes
- 250 gram plakken raclettekaas
Instructies
- Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand.
- Pel de uien en snijd ze in ringen.
- Was de courgette en snijd deze in blokjes.
- Bak in een hapjespan of wok de spekblokjes samen met de ui gedurende ongeveer 2 minuten.
- Voeg de courgette en aardappelblokjes toe aan de pan en bak het geheel nog ongeveer 10 minuten.
- Schep regelmatig om.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Doe het mengsel over in een ovenschaal en bedek het met de plakken raclettekaas.
- Zet de ovenschaal onder de grill en laat de kaas in ongeveer 5 minuten smelten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze romige aardappelschotel met kaas en courgette past goed bij een droge witte wijn zoals een Chardonnay uit Frankrijk of een Grüner Veltliner uit Oostenrijk.Voedingswaarden
Calories: 500 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 20 g | Vet: 25 g | Sugar: 3 g