Romige Aardappelsoep met Gegrilde Groenten, Salami en Geitenkaas
Deze rijke en hartige aardappelsoep met gegrilde groenten, salami en geitenkaas is een volledige maaltijd op zichzelf. Serveer het met knapperig brood voor een vullende en smaakvolle ervaring.
Equipment
- soeppan
- Staafmixer of keukenmachine
Ingrediënten
- 200 g salami in blokjes
- 1 grote ui gesnipperd
- 500 g aardappels in blokjes
- 1 eetlepel verse tijmblaadjes
- 1 liter kippenbouillon van tablet
- 1 courgette
- 1 rode paprika in brede repen
- 1 eetlepel citroensap
- 100 g zachte geitenkaas verkruimeld
- 4 eetlepels olijfolie
Instructies
- Verhit in een soeppan 2 eetlepels olie en bak de salamiblokjes op laag vuur knapperig.
- Schep de salami uit de pan en leg het op een bord.
- Fruit in het achtergebleven vet in de pan de gesnipperde ui glazig.
- Voeg de aardappelblokjes en tijm toe en bak deze 1-2 minuten zachtjes mee.
- Schenk de kippenbouillon erbij, breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes koken.
- Snijd de courgette in lange dunne plakken en bestrijk ze samen met de paprikarepen met olie.
- Rooster de groenten in een grillpan tot ze beetgaar zijn, keer ze regelmatig om.
- Snijd de gegrilde groenten eventueel in kleinere stukken.
- Pureer de aardappels in de bouillon kort met een staafmixer of in een keukenmachine.
- Verwarm de soep opnieuw 3 minuten zachtjes door en breng op smaak met citroensap, zout en peper.
- Schep de aardappelsoep in vier grote, wijde kommen.
- Verdeel de gegrilde groenten over de soep.
- Strooi de gebakken salami en verkruimelde geitenkaas erover.
- Maal verse peper erboven of strooi wat peper over de soep.
Voedingswaarden
Calories: 490 kcal | koolhydraten: 29 g | Protein: 20 g | Vet: 32 g | Zout: 2.4 g | Sugar: 6 g