Romige Aardappelsoep met Patécrostini's

Porties: 4
Bereidingstijd: 24 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 150 g waspeen 1 zak à 300 g
  • 750 g kruimige aardappels
  • 1 liter basissoep room
  • 3 bosuitjes
  • 125 g smeerpaté crème
  • 1 stokbrood
  • 3 eetlepels olijfolie

Instructies

  • Snijd de waspeen in blokjes.
  • Schil, was en snijd de aardappels in blokjes.
  • Breng de basissoep room aan de kook.
  • Voeg de blokjes wortel en aardappel toe aan de soep en laat het ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
  • Verwarm de grill voor.
  • Maak de bosui schoon en snijd deze in ringetjes.
  • Meng de helft van de bosui door de smeerpaté.
  • Snijd het stokbrood in plakken.
  • Besprenkel het stokbrood met olijfolie en rooster het onder de grill in ongeveer 5 minuten goudbruin.
  • Meng de rest van de bosui door de soep en breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Besmeer het geroosterde brood met de paté.
  • Serveer de soep met de patécrostini's.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze romige aardappelsoep met patécrostini's gaat goed samen met een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals een Chardonnay.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 62 g | Protein: 12 g | Vet: 30 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Soep
Land van herkomst Internationaal