Romige Andijvieschotel met Gehakt en Spekjes

Romige Andijvieschotel met Gehakt en Spekjes

Romige Andijvieschotel met Gehakt en Spekjes

Deze romige andijvieschotel met gehakt en spekjes is een hartige en verwarmende maaltijd, perfect voor een stevige lunch of diner. Gemakkelijk te bereiden in de airfryer!
Porties: 2 flinke eters
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g gesneden andijvie
  • 100 g spekjes
  • 400 g gehakt
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 knoflookteen fijngehakt
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 bekertje crème fraîche
  • 1 ei
  • Geraspte kaas naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Nootmuskaat naar smaak
  • Klontjes boter

Instructies

  • Bak de spekjes uit in een bakpan en schep ze vervolgens uit de pan.
  • Bak het gehakt in het spekvet en voeg de ui, knoflook en Italiaanse kruiden toe.
  • Voeg de gesneden andijvie toe en bak deze mee tot het slinkt.
  • Meng in een kom de crème fraîche met het ei, geraspte kaas, peper en nootmuskaat.
  • Giet het gehakt-andijviemengsel in een ovenschaal.
  • Schenk het crème fraîche mengsel over het gehakt en de andijvie.
  • Strooi de uitgebakken spekjes en wat extra geraspte kaas over de schotel.
  • Voeg een paar klontjes boter toe.
  • Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde airfryer en bak op 170°C gedurende 20 minuten.
  • Serveer de andijvieschotel warm.
  • Dit gerecht kan zonder aardappels gegeten worden

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Serveer met een volle rode wijn zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon.

Voedingswaarden

Calories: 650 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 40 g | Vet: 50 g | Zout: 2 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Groenten / Hoofdgerechten / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland