Romige Avocadodressing met een Kick
Equipment
Ingrediënten
- 1 tomaat
- 1 rijpe avocado ongeveer 300 g
- 1 ½ eetlepel citroensap
- 2 eetlepels slasaus
- Enkele druppels tabasco
- Zout
Instructies
- Breng in een pan water aan de kook.
- Kerf de tomaat in, dompel deze enkele seconden onder in kokend water, spoel af onder koud water en verwijder de schil.
- Snijd de tomaat in vieren, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Schil, halveer en verwijder de pit van de avocado.
- Pureer het vruchtvlees met een staafmixer (of prak fijn met een vork).
- Roer het citroensap en de slasaus door de gepureerde avocado tot een gebonden dressing ontstaat.
- Breng op smaak met tabasco en zout.
- Roer de tomatenblokjes door de dressing.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze romige avocadodressing met een pittige kick past goed bij een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland of een Verdejo uit Spanje.Voedingswaarden
Calories: 145 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 2 g | Vet: 13 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 1 g