Romige Bloemkool-Aardappeltaart
Ingrediënten
Instructies
- Schil de aardappels, snijd ze in vieren en was ze.
- Kook de aardappels in een grote pan met weinig water en zout gaar in ongeveer 20 minuten.
- Maak de bloemkool schoon, verdeel in roosjes en was deze.
- Kook de bloemkoolroosjes in een pan met ruim water en zout gaar in ongeveer 15 minuten.
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Pel en snipper de ui.
- Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan en fruit de ui goudbruin in ongeveer 5 minuten.
- Vet de taartvorm in en bestrooi met bloem.
- Giet de aardappels en bloemkool af en pureer ze met een pureestamper.
- Meng de eieren, melk, mosterd, kaas en ui door de puree.
- Breng op smaak met peper.
- Doe het mengsel in de taartvorm en strijk glad met de bolle kant van een lepel.
- Bak de bloemkool-aardappeltaart in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten goudbruin.
- Knip de bieslook fijn en strooi over de taart.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze romige bloemkool-aardappeltaart past goed bij een frisse, lichtzure witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio. De wijn helpt de romigheid van de taart te compenseren en zorgt voor een gebalanceerde smaakbeleving.Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 15 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 4 g