Romige Bonenschotel met Roquefort
Hartverwarmende bonenschotel met romige roquefortsaus, perfect als bijgerecht of vegetarisch hoofdgerecht.
Equipment
- kookpan
Ingrediënten
Instructies
- Kook de geweekte witte bonen in 3/4 liter water met een kruidenbouquet gaar.
- Voeg na 1 uur en 15 minuten 1 tl zout toe.
- Smoor de paprika, knoflook, lente-ui en rozemarijn in 1 el boter.
- Roer de uitgelekte bonen erdoor.
- Voeg de roquefort en slagroom toe en laat de kaas smelten.
- Roer de peterselie erdoor en breng op smaak met peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade en knapperig brood.
Wijnadvies:
Een volle witte wijn, zoals een Chardonnay, of een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g