Romige Bonenschotel met Roquefort

Een rustieke houten tafel met een romige bonenschotel, gevuld met witte bonen in een rijke roquefortsaus, geserveerd in een aardewerken schaal en gegarneerd met verse peterselie. Ernaast liggen een houten lepel, een schaaltje verkruimelde roquefort en verse kruiden.

Romige Bonenschotel met Roquefort

Hartverwarmende bonenschotel met romige roquefortsaus, perfect als bijgerecht of vegetarisch hoofdgerecht.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 45 minuten
weken bonen 8 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 bos peterselie fijngehakt
  • 1 dl slagroom
  • 1 lente-ui fijngehakt
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 1 tl rozemarijn verkruimeld
  • 1 tl zout
  • 250 g gedroogde witte bonen geweekt
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 100 g roquefort verkruimeld
  • Boter
  • Peper

Instructies

  • Kook de geweekte witte bonen in 3/4 liter water met een kruidenbouquet gaar.
  • Voeg na 1 uur en 15 minuten 1 tl zout toe.
  • Smoor de paprika, knoflook, lente-ui en rozemarijn in 1 el boter.
  • Roer de uitgelekte bonen erdoor.
  • Voeg de roquefort en slagroom toe en laat de kaas smelten.
  • Roer de peterselie erdoor en breng op smaak met peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse salade en knapperig brood.
Wijnadvies:
Een volle witte wijn, zoals een Chardonnay, of een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Hoofdgerechten / Kaas / Ovenschotel
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch