Romige Bosvruchtentaart
Equipment
Ingrediënten
- 200 g amandelkoekjes
- 50 g roomboter
- 3 bakjes blauwe bessen à 150 g
- 2 bakjes bramen à 150 g
- 225 g basterdsuiker
- 10 blaadjes gelatine
- 1 citroen
- 250 g mascarpone
- 250 g volle yoghurt
- 250 ml slagroom
Instructies
- Bekleed de wand en bodem van een springvorm met bakpapier.
- Verkruimel de amandelkoekjes.
- Smelt de roomboter en meng dit door de fijngemalen koekjes.
- Druk het mengsel stevig uit over de bodem van de taartvorm en laat het minstens 30 minuten opstijven in de koelkast.
- Verwarm in een pan 2 bakjes blauwe bessen en 1 bakje bramen met 75 g basterdsuiker en een scheutje water.
- Laat het op laag vuur 10 minuten zachtjes koken.
- Wrijf het mengsel door een zeef en laat de puree afkoelen.
- Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.
- Boen de citroen schoon, rasp de schil fijn en pers de vrucht uit.
- Verwarm het citroensap in een pannetje (niet laten koken).
- Knijp de gelatine uit en los deze van het vuur af op in het citroensap.
- Laat het iets afkoelen.
- Klop in een kom mascarpone, yoghurt en slagroom met de rest van de suiker tot een gladde massa.
- Roer de opgeloste gelatine en citroenrasp er goed doorheen.
- Schenk de fruitpuree bij het mascarponemengsel en schep voorzichtig enkele slagen om voor een marmereffect.
- Giet het mengsel voorzichtig over de taartbodem en laat de taart minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
- Verwijder de rand van de springvorm.
- Snijd de taart met een in heet water gedompeld mes in 8 punten.
- Garneer met de overgebleven bessen en bramen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zoete witte wijn zoals een Riesling Spätlese past goed bij de romige en fruitige smaken van deze taart.Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 5 g | Vet: 30 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 30 g