Romige Bosvruchtentaart

Romige Bosvruchtentaart

Porties: 6
Bereidingstijd: 45 minuten
koeltijd 3 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g amandelkoekjes
  • 50 g roomboter
  • 3 bakjes blauwe bessen à 150 g
  • 2 bakjes bramen à 150 g
  • 225 g basterdsuiker
  • 10 blaadjes gelatine
  • 1 citroen
  • 250 g mascarpone
  • 250 g volle yoghurt
  • 250 ml slagroom

Instructies

  • Bekleed de wand en bodem van een springvorm met bakpapier.
  • Verkruimel de amandelkoekjes.
  • Smelt de roomboter en meng dit door de fijngemalen koekjes.
  • Druk het mengsel stevig uit over de bodem van de taartvorm en laat het minstens 30 minuten opstijven in de koelkast.
  • Verwarm in een pan 2 bakjes blauwe bessen en 1 bakje bramen met 75 g basterdsuiker en een scheutje water.
  • Laat het op laag vuur 10 minuten zachtjes koken.
  • Wrijf het mengsel door een zeef en laat de puree afkoelen.
  • Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.
  • Boen de citroen schoon, rasp de schil fijn en pers de vrucht uit.
  • Verwarm het citroensap in een pannetje (niet laten koken).
  • Knijp de gelatine uit en los deze van het vuur af op in het citroensap.
  • Laat het iets afkoelen.
  • Klop in een kom mascarpone, yoghurt en slagroom met de rest van de suiker tot een gladde massa.
  • Roer de opgeloste gelatine en citroenrasp er goed doorheen.
  • Schenk de fruitpuree bij het mascarponemengsel en schep voorzichtig enkele slagen om voor een marmereffect.
  • Giet het mengsel voorzichtig over de taartbodem en laat de taart minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
  • Verwijder de rand van de springvorm.
  • Snijd de taart met een in heet water gedompeld mes in 8 punten.
  • Garneer met de overgebleven bessen en bramen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een zoete witte wijn zoals een Riesling Spätlese past goed bij de romige en fruitige smaken van deze taart.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 5 g | Vet: 30 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 30 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Gebak / Taart