Romige Broccolipuree met Feta en Knoflook
Equipment
Ingrediënten
- 500 g broccoli
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 kleine ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 100 ml melk
- 50 g fetakaas verkruimeld
- 5 zwarte olijven zonder pit, in plakjes
Instructies
- Snijd de broccoliroosjes van de stronk.
- Schil de stronk met een dunschiller en snijd deze in blokjes.
- Kook de broccoli in een pan met ruim water en een mespunt zout gedurende 5 minuten tot ze gaar zijn.
- Verwarm in een andere pan de olijfolie en fruit hierin zachtjes de ui en knoflook glazig.
- Giet de broccoli af en pureer deze samen met de melk in een keukenmachine.
- Meng de broccolipuree en de verkruimelde feta door het uimengsel en verwarm dit al roerend zachtjes.
- Breng de puree op smaak met zout en peper.
- Schep de broccolipuree in een schaal en strooi de plakjes zwarte olijven eroverheen.
- Serveer deze romige broccolipuree als bijgerecht bij een hoofdmaaltijd, of als heerlijk vegetarisch hoofdgerecht, en geniet van de smaken van Griekenland!
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze romige broccolipuree met feta en knoflook past goed bij een frisse witte wijn zoals een Assyrtiko uit Griekenland. De wijn heeft voldoende frisheid en een lichte mineraliteit om de romige textuur van de puree te complementeren.Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 9 g | Vet: 11 g | Zout: 0.7 g | Sugar: 5 g