Romige Broccolisoep met Spekjes

Porties: 3 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 liter basis roomsoep
  • 350 g broccoli
  • 50 g spekblokjes
  • 50 g geraspte kaas

Instructies

  • Bak de spekblokjes uit in een pan tot ze knapperig zijn.
  • Dep ze vervolgens droog op keukenpapier.
  • Snijd de broccoli in kleine roosjes.
  • Doe de broccoli en de basis roomsoep in een pan en breng het geheel aan de kook.
  • Laat de soep 5 minuten zachtjes doorkoken totdat de broccoli gaar is.
  • Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde puree.
  • Verwarm de soep opnieuw.
  • Roer de geraspte kaas door de soep tot deze gesmolten is en goed gemengd.
  • Schep de broccolisoep in soepkommen en strooi de gebakken spekblokjes eroverheen als garnering.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip:

Je kunt in plaats van spekjes ook zalmreepjes over de soep strooien voor een andere smaakervaring. Geniet van deze romige en smaakvolle broccolisoep, afgemaakt met knapperige spekblokjes!

Wijnadvies:

De romigheid van de soep en de zoute smaak van de spekjes vragen om een frisse witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 15 g | Vet: 20 g | Zout: 2 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Varkensvlees / Voorgerechten
Land van herkomst Internationaal