Romige Champignon-Zuurkoolstamppot met Blauwaderkaas

Romige Champignon-Zuurkoolstamppot met Blauwaderkaas

Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • grote koekenpan
  • stamper of pureeknijper

Ingrediënten

  • 1,5 kg kruimige aardappelen
  • Zout
  • 250 g kastanjechampignons
  • 1 rode paprika
  • 2 eetlepels boter
  • 500 g wijnzuurkool
  • 125 g blauwaderkaas
  • 150 ml plantaardige melk bijv. amandelmelk
  • Peper

Instructies

  • Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en was ze.
  • Kook de aardappelen in een pan met weinig water en zout, afgedekt, gaar in ongeveer 20 minuten.
  • Veeg ondertussen de champignons schoon.
  • Snijd grote exemplaren in vieren en kleine exemplaren in helften.
  • Maak de paprika schoon en snijd deze in stukjes.
  • Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de champignons en paprika al omscheppend op hoog vuur gedurende ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de wijnzuurkool toe en bak deze nog eens 5 minuten mee.
  • Snijd de korstjes van de blauwaderkaas en snijd de kaas in kleine blokjes.
  • Verwarm de plantaardige melk in een magnetron.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze met een deel van de warme melk tot een smeuïge puree.
  • Schep het zuurkoolmengsel en de kaasblokjes door de puree.
  • Breng de stamppot op smaak met zout en peper en verwarm deze kort.
  • Serveer de stamppot direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze romige stamppot gaat goed samen met een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir. De fruitige tonen van de wijn zullen de aardse smaken van de champignons en zuurkool complementeren. Als je de voorkeur geeft aan witte wijn, probeer dan een droge Riesling voor een verfrissende combinatie.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 12 g | Vet: 18 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kaas / Stamppot
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch