Romige Chocolade-Notenmousse met Hazelnoten

Geroosterde chocolade-notenmousse, geserveerd in kleurrijke schaaltjes, gegarneerd met gehakte hazelnoten, poedersuiker en een takje munt.

Romige Chocolade-Notenmousse met Hazelnoten

Een zijdezachte mousse van pure chocolade en geroosterde hazelnoten, perfect als afsluiting van een feestelijk diner.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
koelen 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 75 g pure chocolade in stukjes
  • ½ dl melk
  • 50 g geroosterde hazelnoten grof gehakt
  • ¾ dl slagroom
  • 15 g poedersuiker

Instructies

  • Smelt de pure chocoladestukjes au bain-marie en laat ze vervolgens afkoelen.
  • Klop de slagroom lobbig met de poedersuiker.
  • Spatel de geroosterde hazelnoten voorzichtig door de gesmolten chocolade.
  • Voeg vervolgens de lobbig geklopte slagroom toe aan het chocolademengsel en spatel voorzichtig tot een luchtig geheel.
  • Schep de mousse in serveerglazen of schaaltjes.
  • Laat de mousse minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Garneer de mousse met extra geroosterde hazelnoten of een toefje slagroom voor een luxe uitstraling.
Wijnadvies:
Een glas Ruby Port of een zoete rode wijn past perfect bij de rijke chocoladesmaak van dit dessert.

Voedingswaarden

Calories: 220 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 3 g | Vet: 18 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Dessert - Nagerecht / Noten
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Winter