Romige Chocolade-Notenmousse met Hazelnoten
Een zijdezachte mousse van pure chocolade en geroosterde hazelnoten, perfect als afsluiting van een feestelijk diner.
Ingrediënten
- 75 g pure chocolade in stukjes
- ½ dl melk
- 50 g geroosterde hazelnoten grof gehakt
- ¾ dl slagroom
- 15 g poedersuiker
Instructies
- Smelt de pure chocoladestukjes au bain-marie en laat ze vervolgens afkoelen.
- Klop de slagroom lobbig met de poedersuiker.
- Spatel de geroosterde hazelnoten voorzichtig door de gesmolten chocolade.
- Voeg vervolgens de lobbig geklopte slagroom toe aan het chocolademengsel en spatel voorzichtig tot een luchtig geheel.
- Schep de mousse in serveerglazen of schaaltjes.
- Laat de mousse minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer de mousse met extra geroosterde hazelnoten of een toefje slagroom voor een luxe uitstraling.
Wijnadvies:
Een glas Ruby Port of een zoete rode wijn past perfect bij de rijke chocoladesmaak van dit dessert.
Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 3 g | Vet: 18 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 10 g