Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 150 gram pure chocolade
- 50 gram nougat met noten
- 1-2 eetlepels oploskoffie
- 20 gram slagroom
Instructies
- Hak de chocolade in stukjes en snijd de nougat in kleine stukjes.
- Plaats de chocolade en de nougat in een hittebestendige kom en dek af met aluminiumfolie.
- Of gebruik een 0,6 liter stoomovenpannetje en dek af met aluminiumfolie.
- Smelt de chocolade en nougat in een stoomoven of au bain-marie boven een pan met kokend water tot alles gesmolten is.
- Voor stomen: Stel de stoomoven in op 85°C en laat het ongeveer 10 minuten stomen.
- Roer de gesmolten chocolade glad.
- Verwarm de slagroom in een pan op het fornuis en voeg de oploskoffie toe.
- Breng kort aan de kook en laat het mengsel dan afkoelen.
- Meng de hete room met de oploskoffie door de gesmolten chocolade tot alles goed gemengd is.
- Giet de chocoladepasta in een pot en laat het minstens 3 uur opstijven in de koelkast.