Romige Chocoladefondue met Fruit en Noten
Equipment
- magnetronbestendige kom
- Apart bord voor het serveren van fruit en noten
- Fondueprikkers
Ingrediënten
- 100 g pecannoten
- 4 handperen in partjes
- 2 el citroensap
- 150 g extra pure chocolade in stukjes
- 1 mespunt gemalen kardemom of vervang door 1/2 tl kaneel en 1/4 tl nootmuskaat
- 250 g witte druiven
Instructies
- Rooster de pecannoten in een droge koekenpan gedurende 2-3 minuten en laat ze afkoelen.
- Schil de peren, snijd ze in de lengte in zes stukken en besprenkel ze met citroensap om verkleuring te voorkomen.
- Verwarm de chocolade in een magnetronbestendige kom gedurende 1-2 minuten op vol vermogen.
- Als de chocolade nog niet helemaal gesmolten is, roer dan even door en laat het staan; de chocolade zal vanzelf verder smelten.
- Als dit niet lukt, zet de chocolade dan nog (een paar keer) 20 seconden in de magnetron.
- Roer de gemalen kardemom door de gesmolten chocolade.
- Doe de chocolade in een serveerschaaltje.
- Serveer de geroosterde pecannoten, partjes peer en witte druiven op een apart bord om aan tafel in de chocolade te dippen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze romige chocoladefondue past uitstekend bij een glas zoete, volle dessertwijn, zoals een late harvest Riesling of een Moscato d'Asti. Hun fruitige en bloemige aroma's complimenteren perfect de smaken van het fruit en de chocolade.Voedingswaarden
Calories: 446 kcal | koolhydraten: 43 g | Protein: 6 g | Vet: 30 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 28 g