Romige frambozenpudding

Romige frambozenpudding

Porties: 3
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g Ardo frambozen zak à 1 kg, diepvries, ontdooid
  • 6 blaadje(s) gelatine
  • ½ dl sinaasappelsap
  • 75 g suiker
  • l slagroom
  • 1 eiwit
  • slagroom uit een spuitbus

Instructies

  • Wrijf de frambozen door een zeef.
  • Week de gelatine ± 5 minuten in ruim koud water.
  • Breng het sinaasappelsap met de suiker aan de kook en los er van het vuur af de goed uitgeknepen gelatine in op.
  • Roer de frambozenpuree erdoor.
  • Klop de slagroom stijf en klop het eiwit in een vetvrije kom met de mixer met vetvrije gardes stijf.
  • Spatel de slagroom en het eiwit door het frambozenmengsel.
  • Verdeel het mengsel over 4 met koud water omgespoelde puddingvormpjes (inh. ± 175 ml) en laat ze in de koelkast opstijven.
  • Houd de vormpjes enkele tellen in een bakje heet water en keer ze op kleine bordjes.
  • Garneer met toefjes slagroom.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht