Romige Franse Ajuinsoep

Een kom romige Franse uiensoep met een rijke, gouden kleur, geserveerd met een sneetje knapperig stokbrood bedekt met gesmolten, goudbruine kaas. Gegarneerd met verse tijm en een snufje zwarte peper, op een rustieke houten tafel met warme, natuurlijke belichting.

Romige Franse Ajuinsoep

Een romige en hartverwarmende Franse ajuinsoep met een zijdezachte textuur, geserveerd met knapperige broodkorstjes.
Porties: 6
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • kookpan
  • Pureezeef
  • Soeplepel

Ingrediƫnten

  • 600 g ajuinen
  • 150 g verse room
  • 60 g boter
  • 30 g bloem
  • 250 ml melk
  • 2 eieren
  • 1 liter water
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Schil de ajuinen, snijd ze in reepjes en kook ze 5 minuten in gezouten water.
  • Laat uitlekken.
  • Smelt 50 g boter in een kookpan en bak de ajuinen tot ze licht kleuren.
  • Bestrooi met bloem en meng goed.
  • Voeg de koude melk toe, roer goed door en breng aan de kook.
  • Laat enkele minuten zachtjes doorkoken.
  • Breng 1 liter water aan de kook.
  • Zeef de ajuinen en de saus en voeg het kokende water toe.
  • Meng goed en breng op smaak met zout en peper.
  • Laat nog 5 minuten zachtjes koken.
  • Klop de eierdooiers los met de verse room in een soepkom.
  • Giet de hete soep erover en meng goed.
  • Serveer met in boter gebakken broodkorstjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met knapperig stokbrood en geraspte kaas.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de romige textuur van de soep.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 5 g | Vet: 12 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Soep
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Alle Jaargetijden