Romige Franse Ajuinsoep
Een romige en hartverwarmende Franse ajuinsoep met een zijdezachte textuur, geserveerd met knapperige broodkorstjes.
Equipment
- kookpan
- Pureezeef
- Soeplepel
Ingrediƫnten
Instructies
- Schil de ajuinen, snijd ze in reepjes en kook ze 5 minuten in gezouten water.
- Laat uitlekken.
- Smelt 50 g boter in een kookpan en bak de ajuinen tot ze licht kleuren.
- Bestrooi met bloem en meng goed.
- Voeg de koude melk toe, roer goed door en breng aan de kook.
- Laat enkele minuten zachtjes doorkoken.
- Breng 1 liter water aan de kook.
- Zeef de ajuinen en de saus en voeg het kokende water toe.
- Meng goed en breng op smaak met zout en peper.
- Laat nog 5 minuten zachtjes koken.
- Klop de eierdooiers los met de verse room in een soepkom.
- Giet de hete soep erover en meng goed.
- Serveer met in boter gebakken broodkorstjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met knapperig stokbrood en geraspte kaas.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de romige textuur van de soep.
Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 5 g | Vet: 12 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 5 g