Romige Gegratineerde Aardappelschotel met Kaas
Een heerlijke, romige gegratineerde aardappelschotel met een krokant kaaskorstje. Perfect als hoofdgerecht of bijgerecht voor elke gelegenheid!
Equipment
- schilmesje
Ingrediënten
- 500 g aardappelen
- zeezout
- 1 theelepel bouillonpoeder
- 1 theelepel Silvo Selderieblad
- 75 g geraspte jong belegen kaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op 225°C.
- Vet een ovenschaal in met boter of olie.
- Schil en was de aardappelen.
- Kook de aardappelen in een pan met water en een snufje zeezout in ongeveer 15 minuten gaar.
- Giet de aardappelen af en laat ze iets afkoelen.
- Snijd de aardappelen in plakjes en verdeel ze gelijkmatig over de ovenschaal.
- Los het bouillonpoeder op in 1 dl heet water en giet het over de aardappelplakjes.
- Bestrooi de schotel met selderieblad en de geraspte kaas.
- Plaats de schaal in het midden van de oven en bak gedurende 15 minuten, tot de kaas goudbruin en knapperig is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer deze gegratineerde aardappelschotel met een frisse groene salade of gestoomde groenten voor een gebalanceerde maaltijd.
Wijnadvies:
Een volle witte wijn, zoals een Chardonnay, past uitstekend bij dit romige gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 8 g | Vet: 12 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g