Romige Gegratineerde Aardappelschotel met Kaas

Gegratineerde aardappelschotel met een goudbruine kaaskorst en selderijblad, geserveerd in een kleurrijke keramische ovenschaal.

Romige Gegratineerde Aardappelschotel met Kaas

Een heerlijke, romige gegratineerde aardappelschotel met een krokant kaaskorstje. Perfect als hoofdgerecht of bijgerecht voor elke gelegenheid!
Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g aardappelen
  • zeezout
  • 1 theelepel bouillonpoeder
  • 1 theelepel Silvo Selderieblad
  • 75 g geraspte jong belegen kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Vet een ovenschaal in met boter of olie.
  • Schil en was de aardappelen.
  • Kook de aardappelen in een pan met water en een snufje zeezout in ongeveer 15 minuten gaar.
  • Giet de aardappelen af en laat ze iets afkoelen.
  • Snijd de aardappelen in plakjes en verdeel ze gelijkmatig over de ovenschaal.
  • Los het bouillonpoeder op in 1 dl heet water en giet het over de aardappelplakjes.
  • Bestrooi de schotel met selderieblad en de geraspte kaas.
  • Plaats de schaal in het midden van de oven en bak gedurende 15 minuten, tot de kaas goudbruin en knapperig is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer deze gegratineerde aardappelschotel met een frisse groene salade of gestoomde groenten voor een gebalanceerde maaltijd.
Wijnadvies:
Een volle witte wijn, zoals een Chardonnay, past uitstekend bij dit romige gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 8 g | Vet: 12 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Ovenschotel
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Alle Jaargetijden