Romige Geitenkaasfondue
Equipment
- Keukenmachine (voor het raspen van de kaas)
Ingrediënten
- 400 g Hollandse geitenkaas stuk, bedieningsafdeling
- 200 g geitenkaas met knoflook en peterselie
- 300 ml droge witte wijn
- 2 - 3 eetlepels maïzena
- 125 ml slagroom
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Verwijder de korsten van de geitenkaas en rasp de kaas grof met behulp van een keukenmachine.
- Breng in een fonduepan de witte wijn aan de kook.
- Draai het vuur laag en roer geleidelijk beide soorten geitenkaas met een houten lepel door de warme wijn tot alle kaas gesmolten is.
- Los de maïzena op in 2 - 3 eetlepels water of wijn.
- Roer het maïzenapapje en de slagroom door het kaasmengsel en laat het geheel nog 2-3 minuten zachtjes doorkoken tot de fondue goed gebonden is.
- Breng de fondue op smaak met zout en peper.
- Zet de geitenkaasfonduepan op een rechaud op tafel.
- Serveer met blokjes (stok)brood en een assortiment groenten zoals meergranen stokbrood, in de schil gekookte krieltjes, beetgaar gekookte roosjes broccoli, cherrytomaatjes, rode paprika (in stukken) en gehalveerde artisjokharten (uit blik).