Romige Hangop met Beschuit

Traditionele romige hangop geserveerd in een kom met kruimels beschuit en een vleugje honing op een houten tafel.

Romige Hangop met Beschuit

Een klassiek Nederlands dessert van uitgelekte karnemelk, romig en zacht. Heerlijk met verkruimelde beschuit en een beetje suiker.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 15 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 liter karnemelk
  • 1 deciliter melk
  • 8 beschuiten
  • Basterdsuiker

Instructies

  • Zet een vergiet in een grote pan.
  • Leg een doek over het vergiet.
  • Giet de karnemelk op de doek.
  • Laat het water door de doek in het vergiet druipen (duurt ca.
  • 12 uur).
  • Schep het dikke gedeelte dat op de doek achterblijft in een schaal.
  • Roer de melk erdoor.
  • Schenk de hangop over de beschuiten.
  • Bestrooi met de suiker.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de hangop koud voor een extra verfrissende traktatie. Voeg vers fruit toe zoals aardbeien of bessen voor extra smaak en kleur.
Wijnadvies:
Past goed bij een zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 15 g | Vet: 8 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 18 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Ontbijt / Tussendoortje / Zuivel
Land van herkomst Nederland / Noort Brabant
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch