Romige Hangop met Beschuit
Een klassiek Nederlands dessert van uitgelekte karnemelk, romig en zacht. Heerlijk met verkruimelde beschuit en een beetje suiker.
Ingrediënten
- 4 liter karnemelk
- 1 deciliter melk
- 8 beschuiten
- Basterdsuiker
Instructies
- Zet een vergiet in een grote pan.
- Leg een doek over het vergiet.
- Giet de karnemelk op de doek.
- Laat het water door de doek in het vergiet druipen (duurt ca.
- 12 uur).
- Schep het dikke gedeelte dat op de doek achterblijft in een schaal.
- Roer de melk erdoor.
- Schenk de hangop over de beschuiten.
- Bestrooi met de suiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de hangop koud voor een extra verfrissende traktatie. Voeg vers fruit toe zoals aardbeien of bessen voor extra smaak en kleur.
Wijnadvies:
Past goed bij een zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 15 g | Vet: 8 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 18 g