Romige Kalfsschnitzels met Sherry en Olijven
Equipment
- koekenpan met antiaanbaklaag
Ingrediënten
- 4 kalfsschnitzels ongepaneerd
- ½ theelepel milde paprikapoeder
- 75 g koude boter
- 1 teentje knoflook
- 30 g verse peterselie fijngehakt
- 5 eetlepels zwarte olijven zonder pit grof gehakt
- 75 ml sherry
Instructies
- Bestrooi de kalfsschnitzels met paprikapoeder, zout en peper naar smaak.
- Verhit in een koekenpan met antiaanbaklaag 2 eetlepels boter.
- Bak de schnitzels in 6-8 minuten goudbruin en gaar, keer ze halverwege.
- Haal de schnitzels uit de pan en laat ze verpakt in aluminiumfolie rusten.
- Pel de knoflook en pers deze boven het bakvet uit.
- Roer de peterselie en olijven door het bakvet en voeg de sherry toe.
- Breng al roerend aan de kook.
- Snijd de rest van de boter in klontjes en roer deze door de jus.
- Verwarm de jus zachtjes.
- Verdeel de schnitzels over de warme borden en schenk de jus erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
De romige textuur van de jus en de zoute smaak van de olijven vragen om een volle witte wijn zoals een Chardonnay of een Viognier. Als je liever rood drinkt, kies dan voor een fruitige en soepele rode wijn zoals een MerlotVoedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 35 g | Vet: 27 g | Sugar: 1 g