Romige Kerriesoep met Gehaktballetjes
Deze kerriesoep met gehaktballetjes is een rijk en romig hoofdgerecht dat u in een handomdraai maakt. De soep is vol van smaak dankzij de kruidige gehaktballetjes en de romige kokosmelk. Een heerlijk recept kerriesoep voor elke gelegenheid.
Ingrediƫnten
- 250 g mager rundergehakt
- 1 losgeklopt ei klein
- 1 theelepel gemalen zwarte peper uit de molen
- 1 theelepel kaneel
- een paar gedroogde currybladeren
- 1-2 theelepels garam masala
- 1 theelepel kruidnagelpoeder
- 1 theelepel scherp kerriepoeder
- 1 knoflookteen
- 1 ui fijngehakt
- 30 g paneermeel
- zout
- 2 dl kokend water
- 1 klein blikje kokosmelk of 150 g geraspte kokos
- een paar lepels plantaardige olie
- 1 theelepel kurkuma
- 1 ui fijngehakt
- 1 liter kokend water
Instructies
- Als u gedroogde kokos gebruikt, begiet deze dan eerst met 2 dl kokend water en laat het weken.
- Pers de geweekte kokos daarna uit in een doekje en vang het vocht op.
- Meng voor de gehaktballetjes het rundergehakt met de knoflook, ui, kerriepoeder, kaneel, kruidnagelpoeder, peper, zout, paneermeel en het losgeklopte ei.
- Vorm er balletjes ter grootte van een walnoot van.
- Verhit de olie in een braadpan en bak de gehaktballetjes rondom mooi bruin.
- Neem ze met een schuimspaan uit de pan.
- Giet de olie uit de pan, laat 1 theelepel achter en fruit de kruiden (garam masala, kurkuma) 30 seconden aan.
- Voeg de ui en knoflook toe en bak nog 3 minuten.
- Voeg krap 1 liter kokend water en de kokosmelk toe.
- Breng de soep al roerend aan de kook en laat op laag vuur 5 minuten trekken.
- Giet de soep door een fijne zeef in een schone pan.
- Voeg de gehaktballetjes aan de soep toe en proef of er extra kruiden nodig zijn.
- Serveer de soep heet.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de soep direct. U kunt er een stukje naanbrood of ciabatta bij serveren om in de soep te dopen. Ook lekker met wat verse koriander.
Wijnadvies:
Bij deze rijke, kruidige soep past een volle, aromatische witte wijn zoals een Viognier, of een fruitige rode wijn met zachte tannines, zoals een jonge Merlot. Een Indiaas biertje is ook een uitstekende optie.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 25 g | Vet: 30 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g