Romige Kip Goulash met Groenten
Ingrediënten
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 paprika's
- 400 gram sperziebonen
- 400 gram tomatenblokjes
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 liter water
- 2 bouillonblokjes
- 2 eetlepels zilveruitjes
- ½ theelepel chilipoeder
- 2 eetlepels allesbinder of bloem
- 100 ml crème fraîche
- 700 gram kipfilet
- Peper en zout naar smaak
- Pittig paprikapoeder naar smaak
Instructies
- Begin met het koken van de sperziebonen tot ze beetgaar zijn.
- Snijd de kipfilet en de paprika's in blokjes, snipper de uien en hak de knoflook fijn.
- Verhit een scheutje olie in een pan en bak de ui, knoflook, paprika, paprikapoeder en chilipoeder gedurende ongeveer 2 minuten.
- Voeg de tomatenblokjes, water en bouillonblokjes toe aan de pan.
- Voeg de kipblokjes toe en laat het geheel ongeveer 10 tot 15 minuten sudderen tot de kip gaar is.
- Voeg de gekookte sperziebonen toe aan de saus, gevolgd door de crème fraîche.
- Meng de allesbinder of bloem door de goulash tot de gewenste dikte is bereikt.
- Breng op smaak met peper, zout en extra paprikapoeder indien gewenst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de romige kip goulash met rijst of naar keuze.
Geniet van deze heerlijke, romige goulash met een smaakvolle mix van groenten en malse kip!
Geniet van deze heerlijke, romige goulash met een smaakvolle mix van groenten en malse kip!