Romige Kip Goulash met Groenten

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 paprika's
  • 400 gram sperziebonen
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 liter water
  • 2 bouillonblokjes
  • 2 eetlepels zilveruitjes
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 2 eetlepels allesbinder of bloem
  • 100 ml crème fraîche
  • 700 gram kipfilet
  • Peper en zout naar smaak
  • Pittig paprikapoeder naar smaak

Instructies

  • Begin met het koken van de sperziebonen tot ze beetgaar zijn.
  • Snijd de kipfilet en de paprika's in blokjes, snipper de uien en hak de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de ui, knoflook, paprika, paprikapoeder en chilipoeder gedurende ongeveer 2 minuten.
  • Voeg de tomatenblokjes, water en bouillonblokjes toe aan de pan.
  • Voeg de kipblokjes toe en laat het geheel ongeveer 10 tot 15 minuten sudderen tot de kip gaar is.
  • Voeg de gekookte sperziebonen toe aan de saus, gevolgd door de crème fraîche.
  • Meng de allesbinder of bloem door de goulash tot de gewenste dikte is bereikt.
  • Breng op smaak met peper, zout en extra paprikapoeder indien gewenst.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de romige kip goulash met rijst of naar keuze.
Geniet van deze heerlijke, romige goulash met een smaakvolle mix van groenten en malse kip!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten / Kip