Romige Kipfilet in Mediterrane Tomatensaus
Deze sappige kipfilet wordt gestoofd in een romige tomatensaus met Mediterrane kruiden en chilipoeder. Heerlijk met pasta en een frisse salade!
Equipment
- mes
- Hapjespan
Ingrediƫnten
- 4 kipfilets
- 3 tomaten ontveld en in blokjes
- 1 kuipje Boursin Cuisine Tomaat & Mediterrane Kruiden
- 2 theelepels chilipoeder
- 3 eetlepels vloeibare bakboter
- 1 dl kippenbouillon
- Peper en zout naar smaak
Instructies
- Ontvel de tomaten door ze kort in kokend water te dompelen, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Wrijf de kipfilets in met zout, peper en chilipoeder.
- Verhit de bakboter in een hapjespan en bak de kipfilets in 5 minuten aan beide kanten goudbruin.
- Voeg de tomatenblokjes toe en bak ze kort mee.
- Schenk de kippenbouillon in de pan en roer de Boursin Cuisine erdoor.
- Laat de kipfilets afgedekt 8-10 minuten zachtjes sudderen tot ze gaar zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met tagliatelle en een frisse groene salade voor een complete maaltijd.Wijnadvies:
Een lichte Pinot Grigio of een kruidige Chianti past goed bij de romige tomatensaus en de kruidige kip.Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 45 g | Vet: 25 g | Zout: 1.4 g | Sugar: 5 g