Romige Knoflookaardappelpuree
Equipment
- Pannetje
Ingrediënten
- 1 kg kruimig kokende aardappels geschild en in stukjes
- 100 ml olijfolie
- 6 teentjes knoflook in de schil
- Enkele takjes verse dille fijngesneden
- 100 ml crème fraîche
- 250 ml volle melk
- 50 g boter
Instructies
- Kook de aardappels in een bodempje water met zout met de deksel op de pan in 20 minuten gaar.
- Giet ze af en laat met de deksel op de pan nog 2 minuten staan.
- Verwarm de olie met de knoflook in een pannetje op laag vuur (de olie mag beslist niet koken).
- Schep na 10 minuten de knoflook eruit en haal de schil eraf.
- Roer de fijngesneden dille door de crème fraîche.
- Verwarm de melk met de boter.
- Voeg aardappels en knoflook toe en stamp het geheel fijn.
- Serveer direct, met de dille-crème fraîche.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bewaartip:
Je kunt deze puree vooraf klaarmaken. Bereid de puree, laat 'm afkoelen en bewaar tot gebruik (maximaal 24 uur) afgedekt op een koele plaats. Verwarm de puree vervolgens 6 minuten in de magnetron of 20 minuten in een voorverwarmde oven van 175 °C.Wijnadvies:
Een frisse, fruitige witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio past goed bij deze romige knoflookaardappelpuree en kan de smaken mooi aanvullen.Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 6 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 3 g