Koffie met banketbakkersroom en hazelnoot

Romige Koffie met Banketbakkersroom en Hazelnoot

Een heerlijke koffie waarbij de zoete banketbakkersroom goed samengaat met de intense, gebrande smaak van de Roma koffie
Porties: 8
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Voor de banketbakkersroom:

  • 300 ml melk
  • Merg van 1 vanillestokje
  • 1 Roma espresso 40 ml
  • 2 eieren
  • 75 gram suiker
  • 25 gram bloem

Voor de koffie:

  • 8 Arpeggio espresso's 40 ml
  • 200 gram gehakte hazelnoten
  • 125 ml ongeklopte slagroom

Instructies

Voor de banketbakkersroom:

  • Schenk 200 ml melk in een steelpannetje en voeg daar een espresso (40 ml) van de Roma koffie aan toe, samen met het vanillemerg en het uitgeschraapte vanillestokje.
  • Breng het mengsel langzaam aan de kook, haal het pannetje van het vuur en zet het opzij om de vanillesmaak te laten intrekken.
  • Klop in een kom de eidooiers, suiker, bloem en de resterende melk goed door elkaar.
  • Schenk het vanillemengsel (zonder het vanillestokje) uit het steelpannetje in de kom en giet vervolgens alles over naar een ander steelpannetje.
  • Breng het mengsel opnieuw aan de kook en laat het gedurende 3 minuten zachtjes sudderen terwijl je voortdurend roert met een garde.
  • Laat het mengsel afkoelen en zet het daarna in de koelkast.

Voor de koffie:

  • Klop de slagroom op met een mixer.
  • Voeg de gehakte hazelnoten en de opgeklopte slagroom toe aan de gekoelde banketbakkersroom en roer goed door.
  • Voeg een eetlepel banketbakkersroom toe aan elk lungokopje.
  • Zet elk kopje onder uw Nespresso machine en zet een espresso (40 ml) van de Roma op de banketbakkersroom.
  • Voeg eventueel nog een beetje slagroom toe en garneer met stukjes hazelnoot.
  • Serveer direct en geniet van deze heerlijke romige koffie met banketbakkersroom en hazelnoot!

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze romige koffie met banketbakkersroom en hazelnoot gaat goed samen met een glas amaretto.

Voedingswaarden

Calories: 200 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 5 g | Vet: 10 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Warme dranken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch