Romige Koffie met Banketbakkersroom en Hazelnoot
Een heerlijke koffie waarbij de zoete banketbakkersroom goed samengaat met de intense, gebrande smaak van de Roma koffie
Ingrediënten
Voor de banketbakkersroom:
- 300 ml melk
- Merg van 1 vanillestokje
- 1 Roma espresso 40 ml
- 2 eieren
- 75 gram suiker
- 25 gram bloem
Voor de koffie:
- 8 Arpeggio espresso's 40 ml
- 200 gram gehakte hazelnoten
- 125 ml ongeklopte slagroom
Instructies
Voor de banketbakkersroom:
- Schenk 200 ml melk in een steelpannetje en voeg daar een espresso (40 ml) van de Roma koffie aan toe, samen met het vanillemerg en het uitgeschraapte vanillestokje.
- Breng het mengsel langzaam aan de kook, haal het pannetje van het vuur en zet het opzij om de vanillesmaak te laten intrekken.
- Klop in een kom de eidooiers, suiker, bloem en de resterende melk goed door elkaar.
- Schenk het vanillemengsel (zonder het vanillestokje) uit het steelpannetje in de kom en giet vervolgens alles over naar een ander steelpannetje.
- Breng het mengsel opnieuw aan de kook en laat het gedurende 3 minuten zachtjes sudderen terwijl je voortdurend roert met een garde.
- Laat het mengsel afkoelen en zet het daarna in de koelkast.
Voor de koffie:
- Klop de slagroom op met een mixer.
- Voeg de gehakte hazelnoten en de opgeklopte slagroom toe aan de gekoelde banketbakkersroom en roer goed door.
- Voeg een eetlepel banketbakkersroom toe aan elk lungokopje.
- Zet elk kopje onder uw Nespresso machine en zet een espresso (40 ml) van de Roma op de banketbakkersroom.
- Voeg eventueel nog een beetje slagroom toe en garneer met stukjes hazelnoot.
- Serveer direct en geniet van deze heerlijke romige koffie met banketbakkersroom en hazelnoot!
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze romige koffie met banketbakkersroom en hazelnoot gaat goed samen met een glas amaretto.
Voedingswaarden
Calories: 200 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 5 g | Vet: 10 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 15 g