Romige Kokos Melkchocoladefondue
Geniet van deze romige en verrukkelijke melkchocoladefondue met een vleugje exotische kokos, perfect om te delen tijdens een gezellige avond!
Equipment
Ingrediënten
- 200 ml kokosmelk
- 300 g melkchocolade
- 25 g geraspte kokos
- 2 eetlepels kokoslikeur optioneel
Instructies
- Verwarm de kokosmelk zachtjes in een fonduepan of een steelpan met een dikke bodem.
- Zorg ervoor dat de melk niet kookt.
- Breek de melkchocolade in stukjes en voeg deze toe aan de warme kokosmelk.
- Laat de chocolade op heel laag vuur smelten, terwijl je voorzichtig roert.
- Je kunt ook een au bain-marie methode gebruiken.
- Rooster ondertussen de geraspte kokos in een droge koekenpan met antiaanbaklaag gedurende 1-2 minuten lichtbruin.
- Laat het in een kom afkoelen.
- Roer, als de chocolade gesmolten is, de kokoslikeur door de fondue.
- Giet de chocoladefondue eventueel over in een speciale fondueset die je voorverwarmd hebt, en plaats deze op een rechaud op tafel.
- Dip verschillende hapjes in de chocolade en rol ze vervolgens door de geroosterde kokos
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte dessertwijn, zoals een Moscato d'Asti, past goed bij dit gerecht.
Serveer de fondue met partjes mandarijn, appel en peer (besprenkeld met citroensap), aardbeien, kersen, kiwi, marshmallows, brosse koekjes zoals lange vingers, biskwie of kokoskoekjes, blokjes cake of muffin, stukjes croissant of minicroissantjes, en stukjes rozijnenbrood.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 5 g | Vet: 28 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 40 g