Romige kruidenomelet met bosui en kaas

Luchtige kruidenomelet met bosui en gesmolten kaas, geserveerd in een koekenpan als warme lunch

Romige kruidenomelet met bosui en kaas

Deze luchtige omelet met bosui, lavas en geraspte kaas is heerlijk als ontbijt of lichte lunch. Snel klaar en boordevol smaak!
Porties: 2
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 blaadjes lavas of een paar druppels aroma
  • 20 g margarine
  • 25 g geraspte belegen 30+ kaas
  • 3 bosuitjes
  • 3 eieren
  • 3 el halfvolle melk
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  • Verwarm de margarine in een koekenpan en smoor de bosuitjes enkele minuten.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Klop de eieren los met de melk.
  • Hak de lavas fijn en meng deze of een paar druppels aroma door het eimengsel.
  • Voeg nog wat peper en zout toe.
  • Schenk het eimengsel over de bosuitjes in de pan.
  • Strooi de geraspte kaas eroverheen.
  • Bak de omelet op laag vuur tot het ei gestold is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse tomatensalade en volkorenbrood voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Lekker met een glas droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 210 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 13 g | Vet: 16 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Ei / Groenten / Lunch / Ontbijt
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden