Romige mosselsoep uit Yerseke
Equipment
- zeefdoek
Ingrediënten
- 1 kg mosselen
- 1 dl droge witte wijn
- 1 dl slagroom
- 30 g boter
- 1 grote ui gesnipperd
- 4 dl kruidenbouillon van tablet
- 10 draadjes saffraan
- 100 g zeekraal
- 75 g lamsoren
- Zout peper
- 4 eetlepels fijngehakte salie
Instructies
- Boen de mosselen schoon.
- Verwijder kapotte mosselen en mosselen die na een tik op het werkblad niet meer sluiten.
- Breng de mosselen met witte wijn en slagroom aan de kook.
- Laat met de deksel op de pan 5 minuten op hoog vuur koken.
- Schud de pan tussendoor tot de mosselen open zijn.
- Schep de mosselen uit de pan en laat ze uitlekken.
- Neem de mosselen uit de schelpen.
- Zeef het kookvocht door een doek.
- Verhit boter in een grote pan.
- Bak de ui op laag vuur ongeveer 5 minuten, regelmatig omscheppend.
- Voeg bouillon en saffraan toe en laat het geheel 15 minuten zachtjes koken.
- Voeg het kookvocht van de mosselen en zeekraal toe aan de bouillon en laat nog ongeveer 5 minuten zachtjes koken.
- Voeg lamsoren en mosselen toe aan de soep en verwarm het geheel goed door.
- Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Bestrooi met fijngehakte salie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatie-ideeën:
Vervang lamsoren eventueel door veldsla.Gebruik haricots verts (dunne sperzieboontjes) in plaats van zeekraal.
Serveer de soep met geroosterde witbroodreepjes bestreken met mosterdboter of verse roomkaas met mierikswortel.