Romige Mosterdsaus met Koolrabi
Equipment
- Wijde (hapjes)pan
Ingrediënten
- 4 koolrabi's ca. 600 g
- 250 ml slagroom
- 1 eetlepel grove Zaanse mosterd
- Versgemalen peper
Instructies
- Dun schil de koolrabi's en snijd ze doormidden.
- Leg de helften op het snijvlak en snijd ze in dunne plakken.
- Leg de plakken koolrabi in een wijde (hapjes)pan en giet er de slagroom over.
- Breng de slagroom aan de kook en laat de koolrabi afgedekt 5 minuten koken.
- Verwijder de deksel en laat de groente nog ca.
- 5 minuten koken, tot de koolrabi gaar is en de slagroom wat is ingekookt.
- Schep de koolrabi met een schuimspaan in een warme schaal.
- Roer van het vuur af de mosterd door de lichtgebonden saus en breng op smaak met zout en peper.
- Schenk de saus over de koolrabi.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze romige mosterdsaus met koolrabi past uitstekend bij gegrilde karbonades en kan goed gecombineerd worden met een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals een Riesling. De frisse tonen van de wijn zullen de romigheid van de saus benadrukken en een evenwichtige smaak bieden.Voedingswaarden
Calories: 200 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 3 g | Vet: 15 g | Zout: 0.4 g | Sugar: 5 g