Romige Mosterdsaus met Koolrabi

Romige Mosterdsaus met Koolrabi

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 koolrabi's ca. 600 g
  • 250 ml slagroom
  • 1 eetlepel grove Zaanse mosterd
  • Versgemalen peper

Instructies

  • Dun schil de koolrabi's en snijd ze doormidden.
  • Leg de helften op het snijvlak en snijd ze in dunne plakken.
  • Leg de plakken koolrabi in een wijde (hapjes)pan en giet er de slagroom over.
  • Breng de slagroom aan de kook en laat de koolrabi afgedekt 5 minuten koken.
  • Verwijder de deksel en laat de groente nog ca.
  • 5 minuten koken, tot de koolrabi gaar is en de slagroom wat is ingekookt.
  • Schep de koolrabi met een schuimspaan in een warme schaal.
  • Roer van het vuur af de mosterd door de lichtgebonden saus en breng op smaak met zout en peper.
  • Schenk de saus over de koolrabi.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze romige mosterdsaus met koolrabi past uitstekend bij gegrilde karbonades en kan goed gecombineerd worden met een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals een Riesling. De frisse tonen van de wijn zullen de romigheid van de saus benadrukken en een evenwichtige smaak bieden.

Voedingswaarden

Calories: 200 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 3 g | Vet: 15 g | Zout: 0.4 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch